Meyve ve Sebzelerin, kullanıcının talebi doğrultusunda istenilen şekilde kesilip/doğranıp endüstriyel fırınlar yardımıyla suyunun uçurulup kurumasını sağlayan proses hattıdır.
Meyve ve Sebzelerin yapısı gereği sululuk oranı, kurutma prosesinin veriminde değişkenliğe sebep olmaktadır. Bu durum, kurutulacak olan meyve ve sebzelerin kurutma süresinde farklılıklar yaratabilir.
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN GIDALAR
Elma, Armut, Çilek, Vişne, Kayısı, Şeftali, İncir, Erik, Portakal, Kivi, Ananas, Muz, Ahududu, Böğürtlen, Yaban Mersini, Domates, Biber, Patlıcan,
Meyve ve Sebzelerin yapısı gereği sululuk oranı, kurutma prosesinin veriminde değişkenliğe sebep olmaktadır.
Yapraksı sebzeler (maydonoz, nane, tere, roka, dereotu vb.) markamızın ürettiği kurutma prosesine uygun değildir.
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN AMBALAJLAR
Doypack