Image

.

 


 

MyFRUMAK  

 


 

TALEPLER  

Pekmez Ve Nar Ekşisi Üretim Hattı

Pekmez, çeşitli meyvelerin şırasını alıp vakum altında kaynatılmasıyla oluşturulan, içeriğinde bol vitamin ve mineral içeren besleyici ve yoğun tatlı bir şurup türüdür.

Pekmez Türleri; Hurma, Keçiboynuzu/Harnup, Yaş ve Kuru Üzüm, Ardıç/Andız, Dut gibi meyvelerden üretilen pekmezler en yaygın olarak tüketilen pekmez türleridir.

Pekmez Üretim Çeşitleri; Kuru Üründen Pekmez Üretimi, Yaş Üründen Pekmez Üretimi ve Nar Ekşisi Üretimi olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Kuru Ürün kategorisine Kurutulmuş meyve veya doğal yapısı gereği su oranı düşük meyve olan Kuru Üzüm, Kuru Dut, Keçiboynuzu, Hurma girerken; Yaş Ürün kategorisine Yaş Üzüm ve Yaş Dut girmektedir. Ayrı bir kategoride değerlendirilen Nar Ekşisi üretimi kategorisine ise Nar meyvesi girmektedir.

KURU ÜRÜNDEN PEKMEZ ÜRETİM HATTI : Tesise giriş yapan su oranı düşük meyveler (Hurma, Keçiboynuzu, Kuru Üzüm vs.) bunkerlere doldurulur. Reçete miktarı kadar üzerine su eklenir ve belirli bir süre difüzyon oluşur. Difüzyon, hammadde içerisindeki özün ve şekerin suya geçmesini sağlar. Bu su ve meyvelerin posaları, prosese göre değişkenlik gösteren filtrasyon yöntemlerinden sonra evaporasyon yapılmak üzere Evaporatör’e gönderilir. Bu maişe ürünler, Evaporatör’de vakum altında düşük sıcaklıklarda istenilen brikse gelene kadar kaynatılır. İstenilen brikse gelen ürün pompalar vasıtasıyla Dolum Hattı’na aktarılır.

 

YAŞ ÜRÜNDEN PEKMEZ ÜRETİM HATTI : Tesise giriş yapan taze meyveler (Üzüm, Dut vs.) ön işlemeden geçerek, meyvenin maişesi alınır. Bu ürünler, prosese göre değişkenlik gösteren filtrasyon yöntemlerinden sonra evaporasyon yapılmak üzere Evaporatör’e gönderilir. Hazırlanan bu maişe ürünler, Evaporatör’de, vakum altında, düşük sıcaklıklarda, istenilen brikse gelene kadar kaynatılır. İstenilen brikse gelen ürün, pompalar vasıtasıyla Dolum Hattı’na aktarılır.

 

NAR EKŞİSİ ÜRETİM HATTI : Nar Ekşisi, çeşitli ülkelerde pekmez veya sos diye kategorilendirilir. Teknik olarak Pekmez grubuna giren Nar Ekşisi ürünü, Yaş Üründen Pekmez Üretim Hattı prosesinden geçmektedir. Tesise giriş yapan narlar, ön işlemeden geçerek maişesi alınır. Bu ürün, prosese göre değişkenlik gösteren filtrasyon yöntemlerinden sonra evaporasyon yapılmak üzere Evaporatör’e gönderilir. Hazırlanan bu maişe ürün, Evaporatör’de, vakum altında, düşük sıcaklıklarda, istenilen brikse gelene kadar kaynatılır. İstenilen brikse gelen ürün, pompalar vasıtasıyla Dolum Hattı’na aktarılır.

YIKAMA MAKİNESİ

ELEVATÖR

ÜZÜM SAP ALMA MAKİNESİ

SEÇME AYIKLAMA KONVEYÖRÜ

VİDALI PRESS

DAİRESEL SARSAK ELEK

SEPERATÖR

JELATİN BENTONİT MİKSERİ

DURULTMA TANKI

BESLEME TANKI

EVAPORATÖR

BORUSAL PASTÖRİZATÖR

SOĞUTMA KULESİ

BUHAR KAZANI

ELEVATÖR

ISLATMA BUNKERİ

LINEER SARSAK ELEK

POSA TRANSFER KONVEYÖRÜ

ÇEKİRDEK FIRÇAKAMA MAKİNESİ

ISITMA EŞANJÖRÜ

  • YIKAMA MAKİNESİ

  • ELEVATÖR

  • ÜZÜM SAP ALMA MAKİNESİ

  • SEÇME AYIKLAMA KONVEYÖRÜ

  • VİDALI PRESS

  • DAİRESEL SARSAK ELEK

  • SEPERATÖR

  • JELATİN BENTONİT MİKSERİ

  • DURULTMA TANKI

  • BESLEME TANKI

  • EVAPORATÖR

  • BORUSAL PASTÖRİZATÖR

  • SOĞUTMA KULESİ

  • BUHAR KAZANI

  • ELEVATÖR

  • ISLATMA BUNKERİ

  • LINEER SARSAK ELEK

  • POSA TRANSFER KONVEYÖRÜ

  • ÇEKİRDEK FIRÇAKAMA MAKİNESİ

  • ISITMA EŞANJÖRÜ

    Sadece üretim hattıdır. Dolum hattı dahil değildir.

    ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN GIDALAR

    Hurma, Kuru Dut, Keçi Boynuzu, Kuru Üzüm, Andız.

               

     

    ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN AMBALAJLAR
    Cam Kavanoz, Kova, Plastik Şişe.

                         

     

    Image

    Image

    Image

    Ferhatpaşa Mah. Seyitnizam Cad. 69. Sok.
    No:18/20 Ataşehir - İstanbul TÜRKİYE

    • +90 216 526 26 51
    • +90 216 526 26 53

    info@frumak.com.tr