Tesise giriş yapan su oranı düşük meyveler (Hurma, Keçiboynuzu, Kuru Üzüm vs.) bunkerlere doldurulur. Reçete miktarı kadar üzerine su eklenir ve belirli bir süre difüzyon oluşur. Difüzyon, hammadde içerisindeki özün ve şekerin suya geçmesini sağlar. Bu su ve meyvelerin posaları, prosese göre değişkenlik gösteren filtrasyon yöntemlerinden sonra evaporasyon yapılmak üzere Evaporatör’e gönderilir. Bu maişe ürünler, Evaporatör’de vakum altında düşük sıcaklıklarda istenilen brikse gelene kadar kaynatılır. İstenilen brikse gelen ürün pompalar vasıtasıyla Dolum Hattı’na aktarılır.
Sadece üretim hattıdır. Dolum hattı dahil değildir.
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN GIDALAR
Hurma, Kuru Dut, Keçi Boynuzu, Kuru Üzüm, Andız.
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN AMBALAJLAR
Cam Kavanoz, Kova, Plastik Şişe.