Nar Ekşisi, çeşitli ülkelerde pekmez veya sos diye kategorilendirilir. Teknik olarak Pekmez grubuna giren Nar Ekşisi ürünü, Yaş Üründen Pekmez Üretim Hattı prosesinden geçmektedir. Tesise giriş yapan narlar, ön işlemeden geçerek maişesi alınır. Bu ürün, prosese göre değişkenlik gösteren filtrasyon yöntemlerinden sonra evaporasyon yapılmak üzere Evaporatör’e gönderilir. Hazırlanan bu maişe ürün, Evaporatör’de, vakum altında, düşük sıcaklıklarda, istenilen brikse gelene kadar kaynatılır. İstenilen brikse gelen ürün, pompalar vasıtasıyla Dolum Hattı’na aktarılır.
Sadece üretim hattıdır. Dolum hattı dahil değildir.
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN GIDALAR
Hurma, Kuru Dut, Keçi Boynuzu, Kuru Üzüm, Andız.
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN AMBALAJLAR
Cam Kavanoz, Kova, Plastik Şişe.