Hurma, Afrika, Akdeniz Bölgesi ve yaygın olarak çölün hâkim olduğu Ortadoğu’da yetişen bir meyvedir. Şeker oranı yüksek olan bu meyveden, Hurma İşleme Hatları üzerinde çeşitli pek çok gıdalar elde edilebilir.
Markamızın Hurma meyvesinin işlenerek elde edilebileceği gıda çeşitleri; Hurma Marmeladı, Sürülebilir Hurma Kreması, Hurma Pekmezi, Deiyonize Hurma Şurubu gibidir.
HURMA MARMELADI ÜRETİM HATTI: Hurma meyvesinin yıkanıp, ayıklanıp belirli proseslerden geçerek elde edilen püresi evaporasyon yöntemi ile belirli bir reçete ışığında pişirilmesi ile oluşur. Hurma, yapısı gereği reçelden ziyade marmelat kıvamında olmaya daha meyilli bir meyvedir.
SÜRÜLEBİLİR HURMA KREMASI ÜRETİM HATTI: Hurma meyvesi tozu ve belirli bir reçete ışığında diğer malzemelerin Bilyalı Değirmen makinesinin içerisindeki bilyalar yardımıyla homojen ve macun kıvamına getirilmesi ile oluşur. Genellikle fırın ve pastane ürünlerinin üzerine sürülerek tüketilen bir tür gıdadır.
HURMA PEKMEZİ ÜRETİM HATTI: Tesise giriş yapan hurmaların, bunkerlere doldurulmasıyla difüzyon yöntemi ile ıslatılıp özü ve şekerinin suya aktarıldığı, bu yöntem sonrasında belirli filtrasyon yöntemlerinden geçerek oluşan maişe ürünün evaporasyon yöntemi ile vakum altında düşük sıcaklıklarda istenilen brikse gelene kadar kaynatıldığı bir prosestir.
Sadece üretim hattıdır. Dolum hattı dahil değildir.
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN GIDALAR
Hurma
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN AMBALAJLAR
Cam Kavanoz, Pet Kavanoz