Bulanık meyve suyu üreticilerinin, üretecekleri bulanık kıvamlı meyve suyu için kullanılan alternatiflerden birisi Taze Meyveden Bulanık Meyve Suyu üretmektedir. Bu üretim hattında, taze meyveler işlenmek üzere tesise giriş yapar. Yıkanır, ayıklanır ve belirli proseslerden geçerek parçalanıp püresi elde edilir. Bulanık kıvamın elde edilmesi için, elde edilen meyve püresi vakum altında pişirilerek evaporasyon yöntemiyle yoğunlaştırılıp püre konsantreye dönüştürülür. Artık püre konsantre olan bu ürün, belirli reçete ışığında malzemelerin eklenmesiyle bulanık yapılı meyve suyu haline getirlip, dolum hattına gönderilir.
Taze meyveden meyve suyu üreticileri, bu hat üzerinde ek olarak meyve konsantresi üretimi yapabilir. Bu meyve konsantrelerini kendi meyve suyu üretiminde farklı bir yöntem olarak kullanabildiği gibi, meyve suyu üreticilerine fason konsantre üreticisi olarak meyve suyu konsantresi tedariği de sağlayabilir.
Sadece üretim hattıdır. Dolum hattı dahil değildir.
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN GIDALAR
Çilek, Vişne, Kayısı, Erik, Elma, Şeftali, Ahududu, Böğürtlen, Armut, Ayva, Domates, Portakal, Mandalina,
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN AMBALAJLAR
Cam Kavanoz, Pet Kavanoz, Kova, Aseptik Torba, Termoform