Susam İşleme, Beyaz Susam ve Simitlik Susam olmak üzere ikiye ayrılmaktadır.
Beyaz Susam İşleme; Yaygın olarak pastane ürünlerinde kullanılmak üzere tercih edilir. Ham olarak tedarik edilen susamların kuru yöntem ile dış kabuğunun alınıp, eleklerden geçirilip, üzerinde kalan kepeklerin alınıp salamura işlemine ve ardından durulama işlemine gönderilip, ıslanan susamların kurutulması prosesinden oluşan bir işleme yöntemidir. Tahin Üretimi talep edilmesi halinde proses hattına kavurma sistemleri ilave edilir ve durulamadan çıkan susamlar kurutulduktan sonra kavrulma prosesine geçerek Tahin prosesine geçmiş olur. Beyaz Susam İşleme, markamızın ürettiği ve en çok talep gören yöntemdir.
Simitlik Susam İşleme;Yaygın olarak sadece simitlerde kullanılır. Beyaz Susam İşleme prosesinden çıkan susamların ön kurutma hattından çıkmasıyla, açık kazanlarda pekmez ile birlikte karıştırılarak elde edilir. Simitlik Susam’dan Tahin üretimi yapılmamaktadır. Simitlik Susam İşleme yöntemi, markamız tarafından sadece belirli bir yere kadar üretilmektedir ile ilgili lütfen markamız ile iletişime geçiniz.
Sadece üretim hattıdır. Dolum hattı dahil değildir.
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN GIDALAR
ÜRETİM HATTINA UYGUN OLAN AMBALAJLAR
Cam Kavanoz, Doypack, Kova
İşlenmiş Susam Dolum Hattı, markamız tarafından üretilmemektedir.